hirdetés
2024. május. 04., szombat - Mónika, Flórián.

Már működik a klímaberendezés a Honvédkórház telephelyén

A július 7-én meghibásodott készülékek javítása július 17-én megtörtént, a hibák elhárultak, közölte a kórházfenntartó a Népszavával.

„Az Észak-Pesti Centrumkórház - Honvédkórház II-es telephelyén a műtőblokk és az intenzív osztály klímaberendezései 2023. július 7-én meghibásodtak, javításuk 2023. július 17-én a reggeli órákban megtörtént, a hibák elhárultak.”

Ezt közölte az Országos Kórházi Főigazgatóság (OKFŐ) a Népszavával, amely azt is megkérdezte, miért tartott tíz napig a klímaberendezés javítása, és elfogadhatónak tartják-e, hogy ennyi időbe telt.

Az OKFŐ csak a javítás menetéről adott tájékoztatást. Úgy fogalmaztak: „A folyamatos karbantartás ellenére a szélsőségesen meleg időjárási körülmények között az egyik műtőblokk hűtését ellátó központi berendezés (amely a blokkhoz tartozó intenzív osztály klimatizálását is végzi), egy nagyméretű ipari gépészeti egység 2023. július 7-én meghibásodott. A szerviz szolgálat kiérkezett, megállapította a hiba okát, megrendelte a szükséges alkatrészt. Az alkatrész országba történő beérkezést követően megtörtént a csere, majd megkezdték a rendszer visszatöltését a hűtőfolyadékkal. A visszatöltést követően 72 órára nyomáspróba alá helyezték a rendszert, majd a sikeres nyomáspróbát követően újraindították. Ekkor a rendszer egy újabb hibát jelzett az egyik nyomáskapcsolónál. A rendszert leállították. A nyomáskapcsoló alkatrész kicserélését követően a rendszert újra beindították, elvégezték a vezérlés beállítást és a hibaellenőrzést. Ezt követően az épület hűtése 2024. július 17-én megindult, a rendszer azóta üzemképesen működik.”

Az OKFŐ közölte, hogy a meghibásodás idején az intézmény 25 ortopédiai, illetve 24 sebészeti elektív műtétet csoportosított át az I. telephely műtőibe, és 71 akut műtétet hajtott végre a szakma szabályai szerint. „Az intézmény – a rajta kívülálló műszaki szakmai körülmények ellenére – gyorsan és hatékonyan reagált a problémára” – fogalmazott az OKFŐ.

(forrás: Népszava)
hirdetés

Könyveink