hirdetés
2024. május. 01., szerda - MUNKA ÜNN.,Fülöp, Jakab.

Hétfőtől újraindul a kardiológia a Péterfy kórházban

Július 3-tól újraindul a kardiológiai szakrendelés a Péterfy Sándor Utcai Kórház-Rendelőintézetben, írja a Magyar Hang.

Ez Rétvári Bence államtitkárnak egy képviselői kérdésre adott válaszából derül ki. Az újraindulás a Gottsegen György Országos Kardiovaszkuláris Intézettel való együttműködés révén lehetséges. A kormányt Oláh Lajos, az ellenzéki Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselője kérdezte, írja a lap.

A kardiológiai rendelés szüneteléséről előzőleg Niedermüller Péter VII. kerületi polgármester számolt be a közösségi oldalán. Ő azt írta a kórháztól kapott tájékoztatásra hivatkozva, hogy november végéig szünetelni fog ez az ellátás, és a betegeket másik intézménybe irányítják. Niedermüller szerint a döntés hátteréban orvoshiány van.

Rétvári írásbeli válaszában azzal a megjegyzéssel vágott oda a DK-s Oláh Lajosnak, hogy akkor nem aggódott a betegellátásért és a kórházakért, amikor az MSZP-kormányok alatt 6000 egészségügyi dolgozót bocsátottak el és kórházakat zártak be. Rétvári szerint az orvoshiány akkor érte el a kritikus szintet, mivel 2010-re 33 943 csökkent a dolgozó orvosok száma 37 295-ről. „Ezzel szemben ma a dolgozó orvosok száma 40 671” – írta.

(forrás: Magyar Hang)
hirdetés

Könyveink