hirdetés
2024. május. 02., csütörtök - Zsigmond.

Dombóvár: a cégbíróságtól kérhetnek megoldást

Jelenleg sincs igazgatója a dombóvári kórháznak, miután az intézmény vezetésével az év elején megbízott szakember nem vállalta a feladatot – mondta a város polgármestere a dombóvári képviselő-testület csütörtöki, rendkívüli ülésén.

A város testülete január 2-án bízta meg Nagy Mihályt, a karcagi kórház főigazgatóját egy évre a dombóvári Szent Lukács kórház vezetésével. Szabó Loránd, (független), Dombóvár polgármestere azt mondta: a megbízott igazgató január 13. óta nem írta alá a szerződését; a polgármester szerint azért, mert "Karcagon is rájöttek arra, hogy törvényellenes lett volna, ha Dombóváron is jogviszonyt létesít".

A fideszes többségű dombóvári testület ügyvezető igazgatót ezúttal nem nevezett ki a kórház élére, a munkáltatói jogok gyakorlásával azonban megbízta Schlág Judit gazdasági igazgatót. Egyben arról is döntött, hogy a korábban a kórház szakmai vezető testülete által kétszer elutasított pályázó, Antalffy Zsolt kinevezéséhez ismét kéri a grémium támogatását.

A polgármester az ülésen megjegyezte, hogy a kórházban jelenleg több vezetői állás betöltetlen, és igazgató nélkül az intézmény nem tud pályázni rezidensek alkalmazására sem.
Mint mondta, a kórházat működtető Szent Lukács Egészségügyi Nonprofit Kft. felügyelő bizottsága jelezte az önkormányzatnak: amennyiben a képviselő-testület nem nevez ki ügyvezető igazgatót kórház élére, a cégbíróságtól kéri a helyzet megoldását.

(forrás: MTI)
hirdetés

Könyveink