hirdetés
2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.

Az államtitkár kihagyja a szerdai demonstrációkat

Az egészségügyi államtitkár nem lesz ott a Semmelweis napi utcai demonstrációkon, nem hívták, s amúgy  sem tudna újabbat mondani, mint májusban – mondta egy sajtóbeszélgetésen.

Az egészségügyben nem lehet az egyéb ágazatokhoz hasonló életpályamodellt kidolgozni, mert annak egységes megvalósítása a különböző foglalkoztatási jogviszonyok miatt lehetetlen - mondta Zombor Gábor egy keddi budapesti sajtóbeszélgetésen.  Ott úgy vélte, az orvosok és a szakdolgozók esetében külön-külön kell megállapodni, ami egy hosszú távú bérmegállapodást jelentene. Azt a tárca is érzékeli - tette hozzá -, hogy az ágazatban dolgozók elégedetlenségének legfőbb oka egyértelműen a bizonytalanság, "nem látják, mi lesz a következő lépés".

Zombor Gábor egy kérdéssel kapcsolatban beszélt arról is, hogy a szerdai két egészségügyi demonstráción nem lesz ott, hiszen- mint mondta - a májusi ágazati tüntetésen ott volt. Hozzátette: májusban felkérték, hogy vegyen részt, most azonban nem érkezett ilyen felkérés.

"Az akkor elmondottakhoz képest nem tudok újat mondani" - fogalmazott, hozzátéve, hogy minden, a hatáskörébe tartozó kérést, amely az ágazati egyeztetéseken elhangzott, teljesítette a kormány, vagy elindult azok megvalósítása.

A kórházadósságról szólva az államtitkár elmondta, jelenleg egyhavi finanszírozás hiányzik a kórházak költségvetéséből, április 1-jéig a lejárt szállítói tartozásokat kiegyenlítették, ez 60 milliárd forintot tett ki.

Zombor Gábor elmondta azt is, hogy a bevándorlással kapcsolatban eddig nem merültek fel pluszigények az egészségügyi ellátásban, azonban elővigyázatosságból a szentesi kórházban új fertőzőosztály megnyitását kezdeményezték. "Ennek előkészítése folyik, azonban indok a kialakításra nincs" - nyomatékosította.

(forrás: MTI)

cimkék

hirdetés

Könyveink