hirdetés
2022. december. 09., péntek - Natália.
hirdetés

Visszatért a teljesítmény-finanszírozás

A 2021. szeptemberi teljesítményjelentések feldolgozásától kezdődően teljesítmény alapján fizet a NEAK, szúrta ki a Weborvos.

A NEAK kedden adott tájékoztatást a szeptemberi indításról. A döntés értelmében a 2021. novemberi (a háziorvosi indikátorrendszer esetében a 2021. decemberi) kifizetésekben már ezek ellenértéke jelenik meg. Az addig terjedő időszakban továbbra is az átlagfinanszírozás szerint történik meg a közfinanszírozott szolgáltatók díjazása - tudatta a keddi közleményében az alapkezelő.

Mint írták a szakellátások esetén a NEAK a 2020. november – 2021. augusztus közötti időszakban keletkezett maradványt nem veszi figyelembe göngyölített maradványként a 2021. szeptember havi teljesítmények elszámolása előtt.

A finanszírozási év hátralevő részében a valós teljesítményen alapuló hónapokra – azaz csak a 2021. szeptember és október hónapok vonatkozásában – szezonindex módosítására biztosít lehetőséget a NEAK 2021. szeptember 30 napjáig, az általános szabályok szerinti módon és mértékében.

A 9/1993. (IV. 2) NM rendelet 3. számú mellékletében szereplő ellátásokat a NEAK 2021. szeptember és október hónapokban még az alsó határnap figyelembe vétele nélkül számolja el, a fertőzések kockázatának leszorítása érdekében. Annak eldöntése, hogy a beteg elbocsájtható-e az alsó határnapot megelőzően, minden esetben a kezelőorvos kompetenciája és felelőssége.

A szolgáltatóknak valamennyi (teljesítmény és egyéb) jelentési kötelezettségüket a jogszabályi rendelkezésnek megfelelően továbbra is folyamatosan teljesíteniük kell – idézi a NEAK közleményét a Weborvos.

(forrás: WebOrvos)
hirdetés
hirdetés

Könyveink