hirdetés
hirdetés
2024. április. 20., szombat - Tivadar.
hirdetés

Valami készül Hunniában!

Minden bizonnyal elfogadja az Országgyűlés az egészségpénztári törvény hatályon kívül helyezéséről szóló javaslatot; az általános vitát lapunk megjelenésének idején kezdik meg a képviselők. A tervek szerint jogutód nélkül, kényszervégelszámolással szüntetnék meg az újonnan létrehozott 22 egészségbiztosítási pénztárat, mint ugyanis a javaslat indoklásában olvasható, „ez az egészségbiztosítási modell olyan megoldásokat is tartalmaz, amelyek politikai, társadalmi és szakmai megítélése, illetve fogadtatása messze nem egységes”.
  Bár a „visszavonást” az ellenzék is támogatja, egyes képviselői felelősségre vonást szorgalmaznak az ágazatban kialakult helyzet miatt, s vannak, akik úgy vélik, a kormánynak már nem lenne szabad új koncepciót kidolgoznia. A kabinet lapzártánk idején azonban úgy döntött: Székely Tamás egészségügyi miniszternek június 30-ig felül kell vizsgálnia a kötelező egészségbiztosítási rendszert, s ennek alapján előkészíteni a szükséges jogszabály-módosításokat. Azt a miniszter már korábban bejelentette, hogy őszre készülhet el az új egészségbiztosítási törvény, amelyet széles körben egyeztet majd a szakmai szervezetekkel.

Folytatás az 5. oldalon

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:
Köbli Anikó
a szerző cikkei

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés