hirdetés
hirdetés
2024. április. 28., vasárnap - Valéria.
hirdetés

Újdonságok az Egészségügyi Karon Debrecenben

Új nemzetközi mesterképzés és új szakirány is indul februártól a Debreceni Egyetem Egészségügyi Karán.

Bár a következő tanévre összességében csökken a felsőoktatásba felvehetők létszáma, 56 ezerről főről 53 ezer 450 főre, a Debreceni Egyetem Egészségügyi Karának örvendetes, hogy ezen belül az egészségtudományi képzési területre a tavalyi 2100 fő helyett, 3100 fő vehető fel. Az egyetemen belül is emelkedett az egészségtudományi mesterszakokra felvehetők létszáma, 370 helyett 411 fő kezdheti meg tanulmányait. Ez többek között azért is fontos, mert az országban másodikként ez év szeptemberében indult el az Ápolás mesterszak.

Ápolás és egészségturizmus

2011. februárban indul az egészségügyi szervező alapszak keretében az egészségturizmus szakirány, illetve Magyarország első, nemzeti szinten már akkreditált és engedélyezett nemzetközi közös mesterképzése, a szociális munka és szociális gazdaság (SOWOSEC-Social Work and Social Economy) mesterszak, amelyet a kar 8 külföldi egyetemmel közösen dolgozott ki (Ausztria, Németország, Svájc, Franciaország, Lengyelország, Csehország, Szlovákia, Románia). A képzésben a hallgatók nemzeti, és nemzetközi, közös diplomát is szereznek. A képzés szerves része egy külföldi gyakorlat is.

A hatékonyabb képzés- és tudományszervezés, gazdálkodás érdekében a kar két önálló intézetet hozott létre, az Egészségtudományi Intézetet, illetve a Szociális- és Társadalomtudományi Intézetet. Az intézeteken belül a szakmai munkát tanszékek végzik, amelyek struktúrája is változott. Az Egészségtudományi Intézetet az év végéig dr. Kósa Zsigmond főiskolai docens, a Szociális-és Társadalomtudományi Intézetet Patyán László főiskolai docens vezetik.

A cikk folytatása a Dehír.hu oldalán olvasható.

(forrás: Dehir.hu)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés