hirdetés
2024. április. 19., péntek - Emma.
hirdetés

A FIFA által ajánlott összesen 22 intézményből három magyar

Újabb magyar intézmény a FIFA ajánlásai közt

Rangos nemzetközi elismeréssel tüntették ki az Országos Gerincgyógyászati Központot, a Budai Egészségközpont szakkórházát, amely mostantól akkreditált tagja a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség Kiváló Gyógyászati Központok (FIFA Medical Centres of Excellence) hálózatának.

Az ajánlással azon orvosi intézményeket díjazza a FIFA, amelyek világszerte a legmagasabb színvonalú egészségügyi ellátást biztosítják a labdarúgók számára. A szövetség legrangosabb orvosi akkreditációját három magyarországi orvosi intézmény - a Fővárosi Önkormányzat Uzsoki utcai Kórház Ortopédiai és Traumatológiai Osztálya, a Semmelweis Egyetem Kardiológiai Központja, valamint az Országos Gerincgyógyászati Központ érdemelte ki.

Az első Kiváló Gyógyászati Központot 2005-ben jelölte ki a szövetség Zürichben. A három új magyar intézménnyel együtt világszerte jelenleg 22 központ tartozik a FIFA ajánlásai közé. A szigorú akkreditáció közel két évet vesz igénybe, mely során a pályázók részletes dokumentációt nyújtanak be a Nemzetközi Labdarúgó Szövetséghez kutatási, prevenciós, valamint operatív tevékenységeikről.

dr. Varga Péter Pál, az Országos Gerincgyógyászati Központ főigazgatója és a Magyar Labdarúgó Szövetség orvosi bizottságának elnöke„Büszkék vagyunk rá, hogy a FIFA rangos elismerésével díjazta az Országos Gerincgyógyászati Központ munkáját. Régóta aktív szerepet vállalunk a sportolók egészségügyi ellátásában: hetente átlagosan 25-30 sportolót kezelünk gerincpanaszokkal, a műtétek száma havonta 5-8” – mondta dr. Varga Péter Pál, az Országos Gerincgyógyászati Központ főigazgatója és a Magyar Labdarúgó Szövetség orvosi bizottságának elnöke. „Örömmel tapasztaljuk, hogy a panaszok kezelése és a rehabilitáció mellett a megelőzés szerepe is folyamatosan nő. Egyre többször keresnek meg bennünket tanácsadással, illetve kisebb sérülések korai kezelésével, annak érdekében, hogy elkerüljék a tünetek súlyosbodását” – tette hozzá dr. Varga Péter Pál.

Országos Gerincgyógyászati Központ

Az Országos Gerincgyógyászati Központ Magyarország egyetlen olyan kórháza, amely a gerincbetegségek diagnosztikájának és kezelésének szinte teljes spektrumát átfogja. Tevékenysége külföldön is ismert és elismert. "Szakmai hírnevének alapjaként a gerincbetegségek kezelésének komplex gondolkodásmódját és azon a szakmafilozófiai innovációkat említik a szakemberek, amelyek e Központban születtek és váltak az egyetemes gerincgyógyászat elfogadott módszereivé" - áll az intézmény közleményében. A Központ a Semmelweis Egyetem Ortopédiai Klinikájának Gerincsebészeti és Rehabilitációs Osztályából alakult 1995-ben. Több éven keresztül a Központi Honvédkórház, majd az Országos Gyógyintézeti Központ szervezetébe integráltan működött, mígnem 2005-ben teljes önállóságot ért el. Az Országos Gerincgyógyászati Központ jelenleg a Budai Egészségközpont szakkórházaként működik.

(forrás: MedicalOnline)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés