hirdetés
2024. április. 24., szerda - György.

Új igazgató az IGYE élén

Augusztus elsejétől új igazgató vezeti a Innovatív Gyógyszergyártók Egyesületének irodáját.

Bár Suhajda Attila az IT szektorból érkezett, a kormányzati kapcsolatok építése, gondozása terén szerzett több éves tapasztalatára igencsak szüksége van a jelentős forráskivonást elszenvedő cégek érdekképviseletének.

Suhajda Attila az Eötvös Loránd Tudományegyetem Természettudományi Karán szerzett programozó matematikus, valamint a Bölcsészettudományi Karon régész diplomát, majd a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetem Vezetőképző Intézetének Közigazgatási menedzser szakán fejezte be tanulmányait.

1995-től a Művelődési és Közoktatási Minisztériumban a kulturális terület informatikai szakértője.  Irányítója a Magyar Múzeumok Adatbázisa projektnek és részt vett a Nemzeti Informatikai Stratégia kidolgozásában. 1997-től az IDOM Rt., majd a Deloitte tanácsadója, ahol vállalatirányítási rendszerek bevezetésével foglalkozott.

1999-től 2002-ig az IBM Magyarországi Kft-nél dolgozott, mint projektvezető, majd mint az e-business üzletág vezetője, ahol kiemelt projekteket (többek között 2001-ben a Kormányzati Portál megvalósítását) vezetett.

2002-től az Informatikai és Hírközlési Minisztérium információs társadalom projektekért felelős helyettes államtitkára. 2003-tól miniszteri biztosként a hazai high tech vállalatok külföldi piacrajutását segítő Magyar Technológiai Központ koncepció kidolgozója és az első iroda megalapítója az USA-ban.

2004-től visszatér az IBM Magyarországi Kft-hez, ahol a Kormányzati és Egyetemi Kapcsolatokért felelős igazgatói pozíciót töltötte be 8 éven keresztül. E munkakörében a vállalatcsoport kormányzati és EU-s szintű kapcsolataiért, valamint szabályozási és üzletfejlesztési feladatokért volt felelős.

2005-ben kezdeményezésére megalakul a Magyar Outsourcing Szövetség, melynek jelenleg is elnöke. Emellett a HITA tanácsadó testületének tagja, a Szolgáltatástudományi Módszertani Központ Alapítvány kurátora, továbbá az Magyar Gyáriparosok Országos Szövetségének és az ODF Szövetségnek is elnökségi tagja.

2004-ben Neumann János díjjal tüntették ki.

Nős, 2 gyermeke van.

MedicalOnline
a szerző cikkei

hirdetés

Könyveink