hirdetés
hirdetés
2024. július. 03., szerda - Kornél, Soma.
hirdetés

Új engedélyezési hivatal

Az Orvostechnikai Intézetet váltja fel

Várhatóan az év első felében megalakul az Európai Unió tagállamaival kapcsolatot tartó Engedélyezési és Közigazgatási Hivatal. Létrejöttével egyidejűleg megszűnik az Orvostechnikai Intézet.

Az egészségügyi szaktárca által létrehozott új intézmény fő feladatai közé tartozik az orvostechnikai eszközök forgalmazásával kapcsolatos engedélyek kiadása, az egészségügyi szakképesítések nyilvántartása, az igazságügyi szakértői engedélyek kezelése, valamint a legális kábítószerekkel összefüggő eljárások ellenőrzése és koordinálása.

A hivatal egyfajta információs központként is működik majd, amely felvilágosítást ad az EU-tagállamokban hatályos egészségügyi, társadalombiztosítási és szociális biztonsági előírásokról. Az új szervezet látja el az orvostechnikai eszközöket érintő hatósági feladatokat is, vagyis nyilvántartásba veszi a gyógyítás során használt készülékek gyártóit. Felfüggesztheti és kivonhatja a forgalomból azokat az eszközöket, amelyek használatát nem tartja biztonságosnak.

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés