hirdetés
2024. május. 12., vasárnap - Pongrác.
hirdetés

Tornáznak, szűrnek, élesztenek

Újraélesztési rekordkísérlettel várják a nyíregyháziakat a szív világnapjának vasárnapi rendezvényeire – írta az MTI.

Az Egészségügyi Holding Zrt. a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházakért Alapítvánnyal közösen évek óta részt vesz a Szív Világszövetsége által 2000-ben indított nemzetközi kezdeményezésben. Tavaly a város erdei tornapályáján megrendezett programokra több ezren látogattak ki - hangzott el az eseményt beharangozó sajtótájékoztatón.

Az idén a Kossuth téren megtartandó rendezvényen a megszokott egészségügyi szűrésekkel várják a kilátogatókat, akik mintegy száz szakképzett ápoló segítségével megmérhetik vércukor- és koleszterinszintjüket, vérnyomásukat, megtudhatják testtömegindexüket, a mentális egészségsátorban pedig hasznos étkezési- és életmódtanácsokat kaphatnak.

Ma Magyarországon évente mintegy 60-70 ezer ember halálát idézik elő a különböző szív- és érrendszeri megbetegedések, 20-25 ezren pedig a koszorúér-megbetegedés által okozott szívinfarktusban halnak meg. A betegség nemcsak az idősebb, hanem a fiatalabb korosztályt is egyre inkább érinti, ezért a nyíregyházi rendezvény középpontjában idén elsősorban a nők és a gyermekek egészségmegőrzése áll.

Az események délelőtt kezdődnek a Mozdulj Nyíregyháza! című közös tornával, amelyet a kórház gyógytornászai tartanak. A sportolási lehetőségek mellett elsősegélynyújtó sátor is várja az érdeklődőket, az egyik bevásárlóközpontban, a Nyírplázában pedig a tervek szerint vasárnap délután fejeződik be a hatvan órás újraélesztési rekordkísérlet.

(forrás: MTI)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés