hirdetés
2024. május. 02., csütörtök - Zsigmond.

Egészségpolitika

Többletkapacitást kaphat az onkológiai intézet a rehabilitációs központhoz

Előzetesen 150 ágy többletkapacitás befogadásáról döntött a kormány, ami segítheti az Országos Onkológiai Intézet területén külső beruházó bevonásával tervezett rehabilitációs központ létrehozásáról szóló pályázat sikerét.
A Magyar Közlönyben a napokban megjelent kormányrendelet szerint a többletkapacitás finanszírozási igénye nem haladhatja meg a kormány által jóváhagyott 2010 és 2013 közötti költségvetési keretszámokat.
 
A kormányrendelet hatálybalépése után, csütörtökön döntött a Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanács (NVT) új nyilvános pályázat kiírásáról az Országos Onkológiai Intézet, a főváros XII. kerületi Ráth György utcai ingatlana egy részének vagyonkezelésbe adására.
 
A befektetőnek a területen a meglévő épületek bontásával, illetve átalakításával – a jogerős építési engedély kiadásától számítva legkésőbb húsz hónapon belül – rehabilitációs központot kell létrehoznia, ami a magyar állam tulajdonába kerül. A befektető ezt a központot a szakmai program alapján üzemeltetheti a vagyonkezelési szerződés időtartama alatt. Eredményes pályáztatás esetén háromoldalú szerződés jön létre az Országos Onkológiai Intézet, az Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV) és a leendő beruházó között.
 
Az MNV 2009 áprilisában írt ki nyilvános pályázatot, miután az előző, 2009 februárban kiírt tender eredménytelen volt. A korábbi információk szerint az Országos Onkológiai Intézet öthektáros ingatlanából 0,6 hektáron létesülne a mintegy húszezer négyzetméter hasznos alapterületű, kétszáz-kétszázötven daganatos beteg ellátását biztosító rehabilitációs központ. Az akkori tájékoztatás szerint a szakmai programot az onkológiai intézet határozná meg, és az üzemeltetési szerződés legfeljebb 50 évre szólna.
 
MTI

cimkék

hirdetés

Könyveink