hirdetés
2024. április. 25., csütörtök - Márk.
hirdetés

Több évnyi lemaradást hozhat be az egészségügy

A G7 számol be egy konferenciáról, ahol arról is szó esett, hogyan fogják felpörgetni a pandémiás kihívások az egészségügy digitalizációját.

Az SAP Hungary a közelmúltban szervezett egy online konferenciát, ahol azt járták körül az együttműködő partnerekkel, kormányzati és egészségügyi intézmények képviselőinek részvételével, hogy a pandémiás kihívások hogyan fogják felpörgetni az egészségügy digitalizációját, hogy nézhet ki az egészségügy a jövőben, és milyen innovatív megoldások működnek már jelenleg is Magyarországon.

Dr. Vass Péter szerint akár 5-8 éves fejlődést hozott a telemedicina és az egészségügy digitalizációja terén a Covid-járvány. Ezek az innovatív megoldások már rendelkezésre álltak a piacon, a pandémia azonban most ki is kényszerítette ezeknek az alkalmazását. Mint az SAP Hungary egészségügyi és államigazgatási szektorvezetője rámutatott: a járványt még nem számoltuk fel, tehát a motivációs tényező még tovább fogja ezt a folyamatot erősíteni.

Mezei Rudolf szerint nemcsak a telemedicina-megoldások elérhetősége bővült, hanem az emberek ezek iránt tanúsított hozzáállása is nagy változáson esett át a járvány következtében. Mint az Omron Healthcare Hungary ügyvezető igazgatója elmondta, a háziorvosokhoz kihelyezett és a betegek között kiosztott mérőeszközflottával a beteg-orvos találkozók minimalizálása érhető el, és a fekvőbetegosztály-kiürítések esetén a hazaküldött betegek monitorozása is megoldható ugyanezzel a módszerrel.

Benes Edvárd, eRAd, BELUX ügyvezető igazgatója arra hívta fel a figyelmet, hogy mivel a radiológusok nincsenek közvetlen kapcsolatban a betegekkel, otthonról is el tudják látni a munkájukat, amelyben például a beszédleíró szoftverek is segíthetnek.

További részletek a G7 portálján.

(forrás: G7)

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!