hirdetés
2024. április. 19., péntek - Emma.

Ismét megerősítették tisztségében Pásztélyi Zsoltot

Tisztújítás a Medicina2000 járóbeteg szakellátási szövetségben

Nagy érdeklődés és részvétel mellett zajlott a Medicina2000 Magyar Járóbeteg Szakellátási Szövetség tisztújító közgyűlése május 24-én.

A Medicina 2000 Magyar Poliklinikai és Járóbeteg Szakellátási Szövetség Alapszabálya értelmében az elnökség mandátuma 2023. májusában lejár. A 24-ei tisztújító közgyűlésen a tagintézmények vezetőinek közel fele személyesen is megjelent (ami jóval meghaladta a megszokottat), és választott vezetőséget. A Medicina2000 elnökének munkáját 2 elnökhelyettes és egy 8 tagú elnökség segíti.

A közgyűlés döntése alapján az elkövetkező 3 évben a Szövetség elnöke továbbra is Pásztélyi Zsolt (Vasútegészségügyi Nonprofit Közhasznú Kft., ügyvezető) marad, a két elnökhelyettes Polák László (Budapest Főváros II. Kerületi Önkormányzat Egészségügyi Szolgálata, főigazgató főorvos) és Tóth Tibor (Debreceni Egyetem Járóbeteg Szakellátási Központ Betegirányítási vezetője) személye sem változott.

Elnökségi tagok lettek: Bús Attiláné, Kiss Marianna, Kóti Tamás, Mechler András, Nagy Csaba András, Pál Miklós, Szarvas Tibor, Dublinszki-Boda Péter; „pót” elnökségi tagnak pedig Simon Balázst választották meg a delegáltak.

A megjelent intézmények képviselői külön tárgyalták a tulajdonos önkormányzatok szakrendelőikkel kapcsolatos álláspontjait, ezzel kapcsolatos tapasztalataikat. Egyöntetű volt, hogy a tulajdonos önkormányzatok ragaszkodnak intézményeikhez, és igyekeznek annak működését lehetőségeikhez mérten támogatni, bár az is kiderült, hogy ebben nagyon eltérő lehetőségeik vannak az egyes tulajdonosoknak.

Érdekes, és eddig még nem nagyon tárgyalt szempontot említettek a hátrányos helyzetű járásokban működő kistérségi szakrendelők: ellátási területükön gyakran a háziorvosi praxisok jelentős része (akár a fele is!) régóta betöltetlen, így az önkormányzat azért is ragaszkodik foggal-körömmel a szakrendelőhöz, hogy így valamilyen lakosságközeli egészségügyi ellátás megmaradjon a térségben.

A konferencia szervezőbizottságának elnöke tájékoztatta a résztvevőket, hogy a 2023-ban esedékes XXV. Országos Járóbeteg Szakellátási Konferenciát új helyszínen, Balatonalmádiban, a Hunguest BÁL Resortban rendezik meg 2023. szeptember 13-15. között.

(forrás: Medicina 2000 Szövetség)
hirdetés

Könyveink