2024. április. 19., péntek - Emma.
hirdetés

Tarol az omikron a brit egészségügyi dolgozók körében

Egy ápolási vezető szerint katasztrofális lehet az egészségügyi személyzet hiánya Londonban, a hónap végére minden harmadik munkavállaló megbetegedhet – írja az Infostart.

Patricia Marquis, a Royal College of Nursing angliai igazgatója a Health Service Journal (HSJ) által közölt várható személyzeti hiányzási arányra reagált, melyet az omikron londoni terjedése idézhet elő. Jelenleg ez a törzs a domináns a brit fővárosban. Sadiq Khan polgármester súlyos incidensről beszélve vészhelyzetet hirdetett.

Nemcsak az egészségügyben, hanem a tűzoltóságon és a rendőrségen is terjed a fertőzés, így ott is nagy számú megbetegedésekre számítanak. Az elmúlt négy napban több mint kétszeresére nőtt az egészségügyi dolgozók koronavírus-fertőzés miatti hiányzásainak száma belső megfigyelési adatok szerint. Ebből az következhet, hogy szilveszterre potenciálisan minden harmadik dolgozó lesz koronavírusos. Patricia Marquis szerint ez katasztrofális forgatókönyvet jelenet.

"Az NHS-nek képesnek kell lennie arra, hogy megbirkózzon a sürgősségi és sürgősségi ellátással, hogy a lakosság biztonságban érezze magát" 2 fogalmazott a BBC-nek nyilatkozva. Hozzátette, hogy a személyzet kimerült és aggasztó az is számukra, hogy nem tudják, mi várható. A tél általánosságban is nehéz az egészségügyben dolgozók számára, idén ez még inkább így lesz – írja az Infostart.

A WHO is aggódik az orvos- és ápolóhiány miatt

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) aggódik amiatt, hogy a koronavírus-járvány idején a súlyos munkakörülmények és a megfelelő támogatás hiánya miatt sok egészségügyi szakembert veszítettek el – idézte az MTI nyomán a Telex Tedrosz Adhanom Gebrejeszusz főigazgatót.

A szervezet vezetője felhívta a figyelmet az orvosok és ápolók világszerte növekvő hiányára. Az orvosok, ápolók „több mint két éve éjjel-nappal dolgoznak, és sokan közülük kiégtek, nem kapnak megbecsülést a munkájukért”.

Emlékeztetett arra, hogy a világjárvány kezdetén „sok támogatást” kaptak az egészségügyi dolgozók. Ezt azonban tettekre kell váltani: a kormányoknak segíteniük kell a munkakörülményeik javításában a fizetés és a képzés terén.

„A Covid az egész egészségügyi rendszer számára kihívássá vált. Egy olyan időszakban, amikor több dolgozóra, ápolókra és orvosokra van szükségünk, valójában elveszítjük őket” – mondta a főigazgató. „Már a járvány előtt is komoly hiány volt az egészségügyi szakemberekből”. A helyzet most még tovább romlik.

(forrás: Infostart, MTI / telex.hu)
hirdetés

Könyveink