hirdetés
hirdetés
2024. április. 25., csütörtök - Márk.
hirdetés

Tarlós állítja, Orbán nem hívta raportra

Tarlós István cáfolja a Népszabadság értesülését, miszerint Orbán Viktor magához rendelte volna. A főpolgármester állítja, nem ajánlotta fel lemondását.

Csütörtökön városházi forrásokból olyan híreket lehetett hallani, hogy szerda este az elmúlt napok botrányos egészségpolitikai eseményei miatt Orbán magához rendelte Tarlóst, és kettejük feszült beszélgetése közben felvetődött a főpolgármester távozásának lehetősége is - írja a Népszabadság.

- Nem találkoztam szerda este Orbán Viktor miniszterelnökkel, és nem is beszéltem vele - nyilatkozta a lapnak csütörtök este Tarlós István. A főpolgármester egyúttal azt a feltételezést is határozottan visszautasította, hogy felajánlotta volna lemondását a miniszterelnöknek. "Semmi okom rá. Miért tennék ilyet?" - kérdezett vissza, megjegyezve, hogy nem is ajánlhatná fel a lemondását, "hiszen a nép választotta meg".

A lap kérdésére Tarlós István megerősítette, hogy a jövő héten találkozik a fővárosi kórházigazgatókkal. Mint mondta, a történtek után, "a lovagiasság szabályai szerint meg kell beszélni velük a dolgokat". Arra, hogy a kórházigazgatók maradnak-e a posztjukon, a főpolgármester határozottan állította: nem raportra rendeli őket, és nem lesznek elbocsátva. Addig, amíg nem születik meg a döntés az intézményi kérdésekről, a kórházak sorsáról, nem foglalkoznak személyi kérdésekkel.

(forrás: Népszabadság)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés