hirdetés
2024. április. 18., csütörtök - Andrea, Ilma.

Szülés hálapénzmentesen

Az egészségügy átalakítását kísérő bizonytalanság már begyűrűzött; jól látszik a páciensek növekvő számában − mondta a Napi Gazdaságnak Molnár  Júlia, a Telki Kórház igazgatója a magánkórházak szüléssel kapcsolatos szolgáltatásait bemutató összeállításban.

A tiszta, átlátható viszonyok, a fix, számlás ár, a hálapénzmentes környezet is nagyban hozzájárul, hogy a Pest megyére jellemző csökkenő születésszám mellett a Telki Kórházban nem apadt a szülések száma 2010−2011 között − válaszolta a Napi Gazdaság kérdésére Molnár Júlia kórház igazgató. Tavaly csaknem 200 újszülött jött itt világra, túlnyomó többségükben  30 év feletti anyáktól.

A magánbiztosítók piacra lépése minden bizonnyal erősíti és gyorsítja a kereslet növekedését, véli az igazgató. Már most négy-öt biztosítóval tárgyalnak, azonban kész termék még nem jelent meg a piacon. Az önkéntes egészségpénztárak mellett külföldi biztosítókkal is szerződnek. A kórház komplex terhesgondozást és szülészeti ellátást vállal, a terhesség végigkísérése 300 ezer, maga a szülés 390 ezer forint. Szülésfelkészítő programjaik magyarul és angolul is elérhetőek.

A CIRIS Budapest a gyermekvállalás előtti szakasz menedzselését, a meddőség kezelését, mesterséges megtermékenyítést és a terhesgondozást vállalja. Szülést itt nem vezetnek, erre a klinikával stratégiai együttműködésben lévő Péterfy Sándor utcai kórházban, vagy máshol, sokak esetében éppen a Telki Kórházban van mód, tudta meg Jancsó László ügyvezetőtől a lap. Egy alap lombikbébi-beavatkozás költsége 280 ezer forint, a komplex asszisztált reprodukciós csomag ára 390 ezer forint,  a terhesgondozás pedig 150−200 ezer forint a kilenc hónap alatt.

A családtervezéstől a kisbabával való távozásig kíséri betegeit a Dr. Rose Magánkórház, ahol évente mintegy 100 szülést vezetnek le. Náluk a szülési alapcsomag 590 ezer forintról indul, a terhesgondozásra 360, illetve 490 ezer forintért vállalkoznak. Számos külföldi biztosítóval állnak kapcsolatban, a hazai magánbiztosítók megjelenését azonban még bizonytalannak látja Illanitz Elemér orvosigazgató. Szerinte ezen a téren még sok kérdést kell tisztázni, ám az egészségügy átalakítása körüli mendemondák, az egyes ellátások fizetőssé válása vagy annak a híre elvileg az eddiginél nagyobb számban fordíthatja a magánszolgáltatók felé a betegek figyelmét. Az elmúlt öt évben azonban, amióta a kórház létezik, már nagyon sok mindenre számítottak, ami később nem valósult megírja a Napi Gazdaság.

(forrás: Napi Gazdaság)
hirdetés

Könyveink