hirdetés
2024. április. 19., péntek - Emma.

Szívgyógyszerekkel próbálta megölni családját

Szívkoszorúér-tágító tapaszokkal, illetve vérnyomáscsökkentővel próbálta megölni önmagát és gyermekeit két héttel ezelőtt egy nő Kecskeméten – írja egy rendőrségi szóvivőre hivatkozva az MTI.

Gál Kristóf, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője emlékeztetett arra: a Kecskeméti Rendőrkapitányság június 23-án indított eljárást súlyos testi sértés kísérlete miatt azt követően, hogy a mentők egy kecskeméti asszonyt és négy gyermekét mérgezéses tünetekkel szállították kórházba. Ám a nyomozás egy ideje már emberölés kísérlete miatt folyik. A bűncselekménnyel az anyát, a 30 éves kecskeméti F. Melindát gyanúsítják - tette hozzá a szóvivő.

Gál Kristóf közölte: a nyomozás eddigi adatai szerint F. Melinda június 23-án hajnalban, kecskeméti otthonában úgy akarta megmérgezni 5 éves és 3 éves, illetve 7 hónapos ikerpár gyermekeit, hogy testükre szívkoszorúér-betegség tüneti kezelésére szolgáló tapaszokat ragasztott, majd nagyobb mennyiségű vérnyomáscsökkentő gyógyszert vett be, aminek következtében rosszul lett.

A cselekményt a lakásban tartózkodó nagyapa észlelte, ő értesítette a mentőket. A gyanúsított és gyermekei életét a gyors orvosi beavatkozás mentette meg. A gyermekek testéről a mentőszolgálat munkatársai több tapaszt szedtek le.

A kirendelt igazságügyi toxikológus szakértő véleményében az áll: a tapaszokban egyenként 80 milligramm hatóanyag található. A gyógyszer a beszűkült koronáriákat tágítva javítja a szívizomzat vérkeringését. Ha nem rendeltetésszerűen használják, a gyógyszer hatására jelentősen romlik a szívizomzat vérellátása, szívritmuszavar, mellkasi fájdalom, vérnyomásesés következhet be, amely akár végzetes is lehet. A négy gyermek esetében egyetlen tapasz felhelyezése is okozhatott volna halálos kimenetelű szívritmus- és keringészavart.

(forrás: MTI)
hirdetés

Könyveink