hirdetés
2024. május. 16., csütörtök - Mózes, Botond.

Szétosztják a zárt osztály betegeit

Bezárják a zárt osztályt a Merényiben – írja az Index, mivel az előző hetek botrányai miatt kockázatosnak tartották tovább üzemeltetni, a kórház szerint  viszont csak a terv szerint haladnak.

„A kórház, a szakhatóságok és az Emmi nem mertek újabb botrányokat kockáztatni – írják  –, ezért egy időre bezárják a Merényi Gusztáv Kórház zárt pszichiátriai osztályát, értesült több forrásból az Index. Információinkat megerősítette a kórház, cikkünk megjelenése után pedig azt közölték, hogy nem a botrányok hatására zárják be az osztályt, hanem a korábban meghatározott ütemterv szerint. 

A bezárás hétfőn kezdődött azzal, hogy, nem vesznek fel új akut betegeket, a régieket pedig szétosztják a nyílt pszichiátria és az addiktológiai rehabilitáció között, a súlyosabb, továbbra is zárt osztályi kezelést igénylő embereknek pedig más kórházakban keresnek helyet.

A bezárás nem végleges, várhatóan jövő tavasztól vesznek fel majd ismét betegeket a zárt osztályra. Addig kicserélik a rácsokat, bekamerázzák a kórtermeket, kifestenek, törésbiztos fóliákat helyeznek az ablakokra, kicserélik a vizesblokkokat, megcsinálják a tetőt, akadálymentesítenek, és megoldják a betegek nemek szerinti elkülönítését” – olvasható az index.hu-n

(forrás: Index)
hirdetés

Könyveink