hirdetés
2024. április. 19., péntek - Emma.

Az ombudsman ír, a hivatal lépeget

Nem maradt hatástalan az ombudsman jelentése a Merényi kórház pszichiátriájáról, s Debrecenben is történt valami a biztosi fellépés nyomán – tudjuk a NOL, illetve az MNO beszámolóiból.

A Merényi kórházat meglátogató ombudsman jelentése katasztrofális állapotokról számolt be, s  a tapasztalt körülmények és jogsértések nyomán intézkedések egész sorát kérte a humántárca vezetőjétől – idézi fel a NOL. Ugyan a biztos által kórházi osztályként alkalmatlannak ítélt pszichiátriát bezárni nem fogják, de mint Ónodi-Szűcs Zoltán, a kórházfenntartó hivatal főigazgatója a lapnak elmondta: a fenntartó kész azonnal pénzt előteremteni a körülmények rendezésére. A legszükségesebb munkákra mintegy 30-40 millió forintra lenne szükség – olvasható a nol.hu-n.

Az MNO pedig arról számolt be, hogy a debreceni ügyben megtört a jég: végre reagált arra a kérdésükre a tárca, hogy felelősségre vontak-e valakit a Debreceni Terápiás Házban történt, az ombudsman által feltárt jogsértések miatt. A Czibere Károly vezette államtitkárság közölte: a minisztérium kezdeményezte az intézmény vezetőjének felmentését. Arról, hogy milyen intézkedéseket rendeltek még el, nem nyilatkoztakolvasható az mno.hu-n.

hirdetés

Könyveink