hirdetés
2024. április. 24., szerda - György.

Szentest küldhetik el a kórházigazgatók helyett

Sajtóinformációk szerint Szentes Tamás és Tarlós István tegnapi nézetkülönbségének eredménye a nemrég kinevezett főpolgármester-helyettes menesztése lehet. A helyzet azonban nem egyszerű.

A Népszabadság meg nem erősített információkra hivatkozva azt írja, az eseményen többek közt Szentes Tamás menesztését is bejelentik. Ez azonban nem ennyire egyszerű, mivel a felmentésről a közgyűlés dönthet abban az esetben, ha ezt a főpolgármester kezdeményezi. A legközelebbi közgyűlés február közepén lesz, a Népszabadság szerint redkívüli közgyűlés összehívása is lehetséges.

Szentes Tamás a múlt héten személyes megbeszélésre invitálta a fővárosi kórházigazgatókat. Az intézményvezetők azt hitték az első találkozás alkalmával bemutatkoznak egymásnak, ismerkednek, majd egy következő alkalommal elkezdődik a szakmai egyeztetés. Ehhez képest - mint arról a MedicalOnline is beszámolt - Szentes Tamás húsz perces etapokban szólította le-, illetve felmondásra őket, állítólag azzal érvelt: "saját emberekkel" akarják betölteni a bizalminak, s fontosnak számító intézetvezetői posztokat. Tarlós István külföldről állíttatta le a megbeszéléseket.

A Főpolgármesteri Hivatal kommunikációs igazgatója a részletekről nem nyilatkozott, mindössze annyit mondott, Tarlós István és Szócska Miklós a mai napon sajtótájékoztatót tart az ügyben.

(forrás: MedicalOnline)
hirdetés

Könyveink