hirdetés
2024. április. 19., péntek - Emma.

Rácz Jenő: Tarlós István bölcs döntést hozott

Rácz Jenő, a Magyar Kórházszövetség elnöke szerint Tarlós István bölcs döntést hozott akkor, amikor leállíttatta Szentes Tamás egészségügyért és szociális ügyekért felelős főpolgármester-helyettes kórházigazgatókkal folytatott tárgyalásait.

Szűcs Somlyó Mária kedd este közölte, hogy Tarlós István, "Budapest első embere kijelenti, hogy egyetlen egészségügyi intézményvezető sem lesz kirúgva". A Főpolgármesteri Hivatal kommunikációs igazgatója a történtek részleteiről nem kívánt nyilatkozni.

Rácz Jenő úgy véli, Tarlós István bölcs döntést hozott, és hangsúlyozta: nagy érzékenységgel kell eljárni a személyügyi kérdésekben, hogy az ellátórendszer biztonságosan működjön.

Elmondása szerint a kórházszövetség informális úton értesült az ügyről, de a keddi elnökségi ülésen - emiatt - nem tűzték napirendre a témát. Kifejtette: a humán erőforrás a legszűkebb és legkritikusabb keresztmetszete az ellátórendszernek, ezért nagyon fontos, hogy olyan megalapozott döntések szülessenek e témakörben, amelyek egy hosszú távú stratégia részét képezik.

A 12 fővárosi kórházigazgatót még múlt héten invitálta személyes megbeszélésre az egészségügyért felelős főpolgármester-helyettes. Az intézményvezetők azt hitték az első találkozás alkalmával bemutatkoznak egymásnak, ismerkednek, majd egy következő alkalommal elkezdődik a szakmai egyeztetés. Ehhez képest Szentes Tamás húsz perces etapokban szólította le-, illetve felmondásra őket, állítólag azzal érvelt: "saját emberekkel" akarják betölteni a bizalminak, s fontosnak számító intézetvezetői posztokat. Tarlós István külföldről állíttatta le a megbeszéléseket.

(forrás: MTI, MedicalOnline)
hirdetés

Könyveink