hirdetés
2024. június. 30., vasárnap - Pál.
hirdetés

Shaolin szerzetes MI-alkalmazása kapott 10 millió dolláros befektetést

A müncheni székhelyű Zing Coach, egy mesterségesintelligencia-alapú fitneszalkalmazást fejlesztő egészségügyi technológiai startup 10 millió dollárt kapott a Zubr Capital és a Triple Point Capital finanszírozásában, közli az ITBusiness.

A kutatások szerint a világ népességének 54 százaléka nem teljesíti a WHO fizikai aktivitásra vonatkozó ajánlásait, pedig a rendszeres testmozgás számos egészségügyi problémát megelőzhetne. Az egészséges életmód iránti növekvő érdeklődés ellenére az új szokások kialakítása kihívást jelent, és aki belevágott, azok 54 százaléka hat hónapon belül feladja. A Zing Coach ezt úgy kezeli, hogy személyre szabott, mesterséges intelligenciával támogatott edzéseket kínál, melyek alkalmazkodnak az egyéni teljesítményhez, életjelekhez, aktivitási szintekhez és egészségügyi adatokhoz, egyensúlyban tartva a fejlődést és a motivációt, írja a lap.

A 2021-ben Shaolin Monk Walter Gjergja (Shi Xing Mi) által alapított Zing Coach fejlett technológiát és változatos felhasználói adatokat használ, hogy személyes edzésélményt biztosítson. Walter azt mondja: „A Zing Coach célja a fitneszalkalmazások alacsony megtartási aránya elleni küzdelem, mivel sokan letöltik őket, ám napokon belül feladják. Valójában a SensorTower felmérése szerint az alkalmazás nagyobb felhasználó-megtartási arányt biztosít, mint bármely konkurens alkalmazás.”

A Zing Coach a ZingLabet használja a felhasználók értékelésére, ami fejlett fitneszteszteket, számítógépes látás által működtetett mozgáselemzést és a professzionális DEXA szkennerekhez hasonló testösszetétel-szkennereket tartalmaz a lehető legpontosabb értékelés érdekében. A felhasználókat ezt követően egy MI Coach irányítja, ami nagy nyelvi modellt (LLM) és személyre szabott hangszínt alkalmaz a felhasználók érzelmi profilja alapján. Az MI Coach figyelemmel kíséri a formánkat, nyomon követi a fejlődést, személyre szabott tanácsokat ad, és bátorítást nyújt a felhasználók motiváltságának megőrzéséhez fitneszútjuk során.

(forrás: IT business online)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!