hirdetés
2024. április. 27., szombat - Zita.

Semjén megmondta, miért csinálják

Amíg a KDNP a kormány meghatározó része, nem lesz abortusztabletta Magyarországon – nyilatkozta a Magyar Nemzetnek Semjén Zsolt KDNP-elnök az Alfa Szövetség demonstrációján.

A napilap részletes beszámolót közöl a szövetség szerdai rendezvényéről, s ennek kapcsán szólaltja meg a miniszterelnökhelyettest, aki nyilvánvalóvá tette, hogy nem nem a szakmai aggodalmaik miatt mentek az utcára. Mint a Magyar Nemzet írja: a tabletta Semjén szerint az abortusz tovább liberalizálódását jelentené. „A probléma nem csak az, hogy a tablettának számos, nem tisztázott egészségügyi hatása van; nem véletlen, hogy Kanada és Ausztrália vissza is vonta, betiltotta a szer használatát. Nem is az, hogy a világ országainak csak töredéke vezette be. A legnagyobb probléma, hogy bizony a társadalom egy részében az abortusz problémájának a bagatellizálását jelentené, hogyha egy pirula bekapásával tekintenék lerendezhetőnek, megoldhatónak a kérdést.”

Azt is nyilvánvalóvá tette, hogy pártja hatalmi kérdésnek tekinti a tabletta magyarországi sorsát: „Felelősséggel mondhatom és örömmel jelenthetem, hogy az egészségügyi államtitkár KDNP-s felszólalásra adott válasza alapján ez a tabletta nem lesz bevezetve Magyarországon. Azt is, hogy amíg a Kereszténydemokrata Néppárt a kormányban és a parlamentben fontos szerepet tölt be, addig ez a tabletta nem lesz bevezetve”.

(forrás: MNO)
hirdetés

Könyveink