hirdetés
2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.

Saját zsebből tömetik a fogaikat a fiatalok

Több mint egymilliárd forintot költöttek fogorvosi vizsgálatra, szolgáltatásokra és termékekre 2021 első félévében az OTP Egészségpénztár tagjai – derült ki a pénztár legfrissebb eredményeiből.

Már 2019-ben megfigyelhető volt, hogy a 16-30 éves korosztály egyre nagyobb hangsúlyt fektet a megelőzés fontosságára, tavaly pedig már ugyanez a korosztály közel négyszer többet költött fogászati szűrésekre.

Sokan azt hihetik, ha nincsen semmilyen fogászati panaszuk, akkor nem is kell fogorvoshoz fordulniuk. Azonban ez koránt sincs így. Ahhoz, hogy elkerüljük fogaink elvesztését, a fájdalmas ínybetegségeket és egyéb fogászati problémákat, a megelőzés és a rendszeres ellenőrzés elengedhetetlen. A tendencia szerencsére azt mutatja, hogy saját fogaik egészségére továbbra sem sajnálnak költeni a magyarok, hiszen az OTP Egészségpénztár tagjai körében még mindig ez az egyik legnépszerűbb szolgáltatás típus.

Az elmúlt félévben az egészségpénztári tagok több mint 1 milliárd forintot fordítottak fogorvosi vizsgálatokra, szolgáltatásokra és termékekre, ami arányaiban meghaladja a tavalyi féléves költések összegét. Az eredményekből megfigyelhető, hogy a 16-30 éves korosztály is egyre tudatosabb, ha a saját egészségéről van szó. Ezt bizonyítja az is, hogy 2019-hez képest tavaly közel megnégyszereződött a fogászati szűrésre fordított összeg. Szintén növekedett a fogorvosi szolgáltatásokra költött éves összeg a korosztály körében, 2020-ban 16,5 millió forinttal fordítottak erre többet pénztári kártyájuk terhére, mint az azt megelőző évben.

„Örülünk neki, hogy tagjaink egyre több OTP Egészségpénztári szolgáltatást fedeznek fel és egyre nagyobb számban használják ki az adó-visszatérítésben rejlő lehetőségeket. Azt látjuk, hogy egyre több fiatal ismeri fel az egészségügyi öngondoskodás fontosságát, ami kifejezetten nagy siker a számunkra. Bízunk benne, hogy ők is hosszútávú partnerként tekintenek majd ránk és velünk tartanak az egészséges életmód megteremtése felé vezető úton”mondta Kovács Tamás Attila, az OTP Egészségpénztár ügyvezető igazgatója.

Amennyiben a fogsor javítása érdekében gyógyászati segédeszközre van szükség, ennek költsége szintén elszámolható az egészségpénztári megtakarítások terhére. Nem meglepő így, hogy a fogszabályozásra költött összeg évről évre nő, az idei első félévben közel 14 millió forintnál jár és várhatóan ez a szám még növekedni fog az év végére. A fiatalok mellett, akik egyre többet költenek foguk egészségére, az idősebb korosztály körében is megfigyelhető a tudatosság. A fogtechnikusok által használt fogtechnikai eszközökre, melyeket főként fogpótláshoz használnak (csavar, protézis) például elsősorban a 41-70 éves korosztály tart igényt, amire idén eddig 7 millió forintot fordítottak.

(forrás: OTP Egészségpénztár)
hirdetés

Könyveink