hirdetés
2024. április. 23., kedd - Béla.

Rosszul kiírt igazgatói pályázatok

Alighogy kiírták, máris kénytelenek voltak visszavonni négy, állami tulajdonban lévő kórház főigazgatói és gazdasági igazgatói posztjára kiírt pályázatot – írja a vg.hu.

Visszavonta és visszamenőlegesen érvénytelenítette a harkányi Gyógyfürdőkórház Nonprofit Kft., a Vas Megyei Markusovszky Kórház Nonprofit Zrt., a Veszprém Megyei Kórház Nonprofit Zrt., valamint az egri Markhot Ferenc Kórház Kft. főigazgatói és gazdasági igazgatói munkakör betöltésére kiírt pályázatot a Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézet (GYEMSZI). Ezek a kórházak ugyanis gazdasági társasági formában működnek, így vezetői álláshelyeiket csak a közgyűlések vagy a taggyűlések pályáztathatják meg.

A GYEMSZI saját honlapján áttételesen, de elismerte a hibát. Azt egyelőre nem tudni, hogy pontosan mikor jelennek meg a négy érintett intézmény vezetői pályázatai. A jogszabály szerint a január elején államosított egészségügyi intézmények főigazgatói és gazdasági igazgatói posztjaira március 31-ig kell pályázatot kiírni – emlékeztet a vg.hu.

hirdetés

Könyveink