hirdetés
hirdetés
2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.
hirdetés

Réthelyi: Rendet kell tenni az elszabadult egészségügyben

Orbán Viktor miniszterelnök dönt személyi kérdésekben, de a Nemzeti Erőforrás Minisztérium vezetői feladatuk folytatására készülnek - reagált Réthelyi Miklós az InfoRádióban a Népszabadságban megjelent, miniszteri személycserékről szóló cikkre.

A miniszter arról is beszélt, hogy rendet kell tenniük az oktatás és az egészségügy elszabadult rendszereiben.

A Népszabadság arról írt, hogy Orbán Viktor többlépcsős kormányátalakításra készül. A lap értesülése szerint a miniszterelnök még 2011-ben sort keríthet a miniszterek és államtitkárok cseréjére. A kevéssé sikeres csúcsminiszterek listáján előkelő helyre került Réthelyi Miklós, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium vezetője. A lap szerint a Fideszben egyöntetűen állítják, hogy a humántárca "nincs irányítva", mert a minisztere "gyenge".

Személyi kérdésekben a miniszterelnök dönt. Mindenki úgy készül, hogy az a feladat, amit eddig csinált, és a holnap feladata is ránk vár. Személy szerint erre készülök én is - reagált mondta a nemzeti erőforrás miniszter az InfoRádióban.

A tárcavezető az elmúlt egy évet értékelve elmondta: úgy kellett hozzáfogniuk a munkához, hogy nem volt előzetes példa vagy leírás ahhoz, hogyan végezzék azt. Akikkel együtt kezdtünk el dolgozni, azokkal ma is együtt dolgozunk - emelte ki.

Réthelyi Miklós hangsúlyozta: nehéz feladatban van benne a Nemzeti Erőforrás Minisztérium, amelynek megvannak a központi egységei és ágazatai olyan államtitkárokkal, akik szükségszerű önállósággal kell, hogy intézzék a dolgaikat. Mindegyik olyan fontos a maga területén, hogy ha állandó megbeszélések lennének az ágazatok között, akkor a munka sehol sem tartana - fogalmazott a miniszter.

A beszélgetést itt meghallgathatja!

(forrás: InfoRádió)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés