hirdetés
hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.
hirdetés

Pfizer: Globális központok a terápiás innovációért

A Pfizer november 16-án bejelentette, hogy megalapítja a „Globális központok a terápiás innovációért” nevű intézményt, amely valójában egy hálózat, ami összeköti a Pfizert a vezető egyetemi és tudományos orvosi központokkal.

A cél az, hogy a vezető kutatók bevonásával hatékonyabbá formálják át a kutatást és a fejlesztést. Első együttműködő partnerük a San Francisco-i University of California lesz.

A „Globális központok a terápiás innovációért” egy újszerű kezdeményezés, ami lehetővé teszi, hogy kombinálják a vezető kutatóhelyek sajátos előnyeit a Pfizer gyógyszerfejlesztő tevékenységével és kutatási technológiáival – mondta dr. Mikael Dolsten, a Pfizer Worldwide Research and Development elnöke. Dr. Dolsten a Pfizer kutatási-fejlesztési politikája kulcsfontosságú elemének tartja, hogy a legjobb külső kutatókat is bevonják tevékenységükbe, és meggyőződése, hogy ez a hálózat javítani és gyorsítani fogja a gyógyszerfejlesztést.

A „Globális központok a terápiás innovációért” központja Cambridge-ben (MA, USA) lesz, és vezetőjének Anthony Coyle-t nevezték ki, aki korábban az AstraZenecában töltött be vezető pozíciót, és nemcsak a gyógyszerfejlesztés teljes folyamatát látja át, hanem nagy tapasztalata van sikeres együttműködések megszervezésében is,

A „Globális központok a terápiás innovációért” kezdetben az Egyesült Államokon belül keres együttműködő partnereket, azonban a tervek szerint már 2012-ben Európára és Ázsiára is kiterjeszti tevékenységét. A Pfizer képviselői meg vannak győződve arról, hogy ez a kezdeményezés hasznot fog hajtani mind a betegeknek, mind a kutatóknak, mind pedig a résztvevő intézményeknek.

Dr. Weisz Júlia
a szerző cikkei

(forrás: MedicalOnline)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés