hirdetés
2022. november. 29., kedd - Taksony.
hirdetés

Pénzt is, felhatalmazást is kapott - jelezte az államtitkár

A kormány elfogadta az egészségügyi rendszer átalakítására vonatkozó terveket, az ágazat jövőre több pénzhez jut majd – idézi az egészségügyi államtitkárt az MTI.

Zombor Gábor hétfőn a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában beszélt arról, hogy a háziorvosok többletfeladatainak ellátására tízmilliárd forintnál több pénz jut jövőre, és ezen kívül "egy jelentősebb összeg áll rendelkezésre" a kórházak adósságának rendezésére egy megfelelő finanszírozási és strukturális átalakítás mellett.

Az alapellátási rendszert új alapokra helyezik, erősödni fog az állami szerepvállalás, de mind a finanszírozás, mind a feladatellátás kompetenciája változni fog, amihez többlettámogatást fog adni a kormányzat - mondta.

A kórházak adósságának rendezéséről Zombor Gábor  úgy fogalmazott, részletes program készült a kormányzati megbeszélésen, amelyet jóváhagyott a kormány, ennek megfelelően van esély és lehetőség arra, hogy egy egyszeri konszolidáció mellett az adósság újratermelődését is megállítsák. "Ez egy nagyon hosszú, több hónapon át tartó, mély szakmai munkát igénylő feladat lesz, de a felhatalmazást megkaptuk" - tette hozzá.

Az államtitkár részletekbe nem bocsátkozott, annyit azonban elárult, kórházbezárásra nem kerül sor, és a kormány evidenciának tartja, hogy a társadalombiztosítási alapon működő állami egészségügy teljes egészében ingyenes lesz, plusz fizetési kötelezettség a betegeket nem fogja terhelni.
(A rádió 180 perc című műsora itt hallgatható újra.)

(forrás: MTI)

cimkék

hirdetés
hirdetés

Könyveink