2021. augusztus. 04., szerda - Domonkos, Dominika.
hirdetés
hirdetés

Óriás pszichiátriát hoznának létre?

A 24.hu szerint három intézmény összevonásával egy több mint ezer ágyas pszichiátriai, neurológiai és idegsebészeti óriásközpont jönne létre.

A Nyírő Gyula Országos Pszichiátriai és Addiktológiai Intézet, a pomázi Gálfi Béla Gyógyító és Rehabilitációs Központ, valamint az Országos Klinikai Idegtudományi Intézet összevonását tervezi a kormány – tudta meg a 24.hu. Az összevonás pontos dátuma nem ismert, de úgy tudjuk, hogy jövőre realizálódhat a terv, amelynek tényét a Magyar Pszichiátriai Társaság is megerősítette a lapnak. Az átszervezéssel egy több mint ezer ágyas pszichiátriai központ valósulna meg.

A szakma előtt, amely pénteken már tiltakozó levelet is küldött Kásler Miklós emberierőforrás-miniszternek. Az állásfoglalásban azt taglalják, hogy az összevonással létrejövő óriási intézmény hátrányosan érintené a pszichiátriai és addiktológiai szakmák fejlődését, valamint a betegek ellátását. A központosítást szakmailag indokolatlannak tartják.

(forrás: 24.hu)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés

Az Alkotmánybíróság óvatoskodva döntött: a kuruzslótörvény velünk marad, de nem lehet alkalmazni, mert alaptörvény-ellenes.

Mindenkinek jár az emberhez méltó élet. Ezért küzd a fővárosban hat bátor nő, akik sorstársaik helyett is harcolnak súlyos-halmozott fogyatékossággal élő gyermekeikért, és saját magukért.