2024. március. 29., péntek - Auguszta.

Covid-kórház lesz a pszichiátriai klinika

A Semmelweis Egyetem Balassa utcai épülete – ahol a Pszichiátriai és Pszichoterápiás Klinika, valamint a Neurológiai Klinika található – ütemezetten, két lépcsőben a koronavírusos betegek ellátóhelyévé válik.

Az eddigi szakmaspecifikus COVID-19 ellátás mellett megjelenik az általános (nem pszichiátriai, neurológia) COVID-19 pozitív vagy koronavírusgyanús betegek ellátása is. Ezzel párhuzamosan a Semmelweis Egyetemen belül átmenetileg átszervezésre kerül a koronavírussal nem érintett pszichiátriai és neurológiai betegek ellátása.

A Pszichiátriai és Pszichoterápiás Klinika koronavírussal nem érintett betegeinek ellátása a klinika Szent Rókus Tömbben található részlegében, annak kibővítésével folytatódik tovább. A Neurológiai Klinika betegeinek ellátása szintén továbbra is az egyetemen belül, a jelenlegi helyszínhez közeli Külső Klinikai Tömb infrastruktúráján lesz biztosított.

Mindezzel párhuzamosan két lépcsőben a két klinikának otthont adó Balassa utcai épület koronavírusos betegek ellátóhelyévé válik jövő hét közepére. Ez azt jelenti, hogy a COVID-19-cel érintett pszichiátriai és neurológiai betegek kezelése mellett az általános (nem pszichiátriai, neurológiai) COVID-19 pozitív vagy koronavírus-gyanús betegek ellátása is megjelenik itt, belgyógyászati profilú (belgyógyász, pulmonológus, illetve kardiológus) szakorvosok szakmai vezetésével, felügyeletével.

Az átmeneti áthelyezésben érintett pszichiátriai és neurológiai betegek kezelőorvosuktól kapnak tájékoztatást az őket érintő változásról.

Szervezeti egységek ideiglenes áthelyezésére a világjárvány első hulláma során is sor került, ez mind a hazai, mind a külföldi intézmények esetében természetes része a járványhelyzet fokozódására való tudatos felkészülésnek.

(forrás: Semmelweis Egyetem)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés