hirdetés
2024. március. 19., kedd - József, Bánk.

Orbán Viktor: Magyarországot is eléri a negyedik hullám

A negyedik hullám elkezdődött Nyugat-Európában, és Magyarországra is elér, mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádióban.

A kormányfő a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban ismertette: 23 embernél azonosították a delta, kettőnél a gamma variánst, és az egészségügyi szakemberek dolgoznak a helyzet pontos feltérképezésén. Az emberek 55 százaléka túl van két oltáson, így ma Európa egyik legbiztonságosabb országa járványügyi szempontból Magyarország.

De a negyedik hullám elkezdődött Nyugat-Európában, ennek Magyarország is részese lesz – jelentette ki Orbán Viktor. A felvett oltások a súlyos megbetegedéstől megvédenek, augusztus 1-től bármely magyar állampolgár kérheti a harmadik oltást, ebből a szempontból Európában Magyarország az első.

Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában (forrás: Orbán Viktor hivatalos Facebook-oldala)
Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában (forrás: Orbán Viktor hivatalos Facebook-oldala)

Emlékeztetett: az idősekkel ismét külön kell foglalkozni, most is ők vannak a legnagyobb veszélyben, ezért felkeresik azokat, akik nem olttatták be magukat. A 12 év feletti gyermekeknél általános oltási akciót indítanak a beiskolázást megelőző napokban.

A kormányfő kitért arra is, hogy az egészségügyben vállalható az oltás kötelezővé tétele, mert már most is vannak oltások, amelyek ott kötelezők.

Hangsúlyozta: a kormány a helyén van, az operatív törzs működik, folyamatosan elemezi a helyzetet, a kormány célratörően, gyorsan és hatékonyan hozza meg a szükséges döntéseket.

(forrás: MTI)
hirdetés

Könyveink