hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.

Amit tudni akar a minisztériumról, de eddig sosem merte megkérdezni…

Nyílt nap a NEFMI-nél

Hétvégi Akadémia címmel nyílt napot tart a Nemzeti Erőforrás Minisztérium május 7-én szombaton, 10 órától 14 óráig.

Az esemény célja, hogy a minisztérium a különböző programokon keresztül képet adjon a nagyközönség számára a háttérben zajló munkáról. A rendezvény a minisztérium közleménye szerint "kötetlen hangulatban, közérthető formában mutatja be a hivatal működését, a látogatók megérthetik hogyan kapcsolódnak össze az egyes ágazatok." A Hétvégi Akadémián az érdeklődők találkozhatnak és akár közös fotót is készíthetnek Réthelyi Miklós, nemzeti erőforrás miniszterrel, s személyesen is megismerkedhetnek az egyes területekért felelős államtitkárokkal. "Az épület egyes részeit bejárva érdekességeket is megtudhatnak, többek között, hogy hol és melyik nemzetközi sikerfilmet forgatta Jeremy Irons a helyszínen."

A rendezvényen a miniszter és a tárca öt ágazata – az oktatás, az egészségügy, a szociális, család és ifjúságügy, a kultúra és a sport államtitkárai rendhagyó előadásokat tartanak: Szócska Miklós prezentációjának címe, Változtass!

A további programok keretében a Budapesti Műszaki Egyetem fiatal feltalálói világszenzációkat hoznak el, az érdeklődők kipróbálhatják a BME Formula Racing Team elektromos versenyautóját, valamint Rátai Dániel világversenyeken is első díjakat nyert találmányát, a Leonar3Do háromdimenziós monitorát is. A Megálló Csoport Alapítvány a Szenvedélybetegekért érintettek bevonásával bemutatja, hogyan nyújtanak segítséget a különböző függőségekkel küzdő fiataloknak, Téglásy Kristóf főosztályvezető pedig ismerteti a megújuló drogstratégia céljait. A látogatók találkozhatnak a fiatal, látássérült Orsós Zsolt csörgőlabda válogatottal, vagy résztvehetnek Győrfi Pál az OMSZ szóvivőjének elsősegély tanfolyamán.

A résztvevők a NEFMI Hétvégi Akadémiát úgy tudják teljesíteni, ha mindegyik államtitkárság legalább egy programján részt vettek. Az akadémiát elvégzők oklevelet kapnak, majd a szervezők értékes ajándékokat sorsolnak ki közöttük. A legfiatalabb és legidősebb „hallgatónak” az elismerést Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter adja át.

Résztvevőket csak korlátozott számban tudnak az egyes programokra fogadni, ezért a NEFMI Hétvégi Akadémián történő részvétel regisztrációhoz kötött, a kitöltött adatlapot május 5. éjfélig kell This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

NEFMI Hétvégi Akadémia

Időpont: 2011. május 7., szombat, 10.00 – 14.00

Helyszín: a NEFMI Akadémia utcai épülete (V., Akadémia u. 3.)

A rendezvény teljes programját itt letöltheti!

(forrás: NEFMI - Egészségügyért Felelős Államtitkárság, MedicalOnline)

Kapcsolódó fájlok

hirdetés

Könyveink