hirdetés
2024. május. 09., csütörtök - Gergely.

Nem zökkenőmentes a védőnői rendszer központosítása

A védőnői rendszerben dolgozók még nem látták az új szerződésüket, nem tudják, mire számítsanak az év második felében, hangzott el az RTL Híradóban.

Juhász Bianka 8 éve védőnő a 11. kerületben dolgozik. Több kolleganőjével együtt azon gondolkozik, hogy elhagyja a pályát. Van olyan kolléganője, aki már be is adta a felmondását.

A legtöbb kolléganőm nevében elmondhatom, hogy a legnagyobb problémánk a jövőnket érintő bizonytalanság – fogalmazott az RTL Híradónak.

Bár az állam három hét múlva átveszi a szolgálatokat az önkormányzatoktól, de az érintettek az új munkaszerződésüket még nem is látták.

A 11. kerületben az önkormányzati fenntartású Szent Kristóf Szakrendelőhöz tartozik a védőnői szolgálat. Július 1-től pedig már az állami Szent Imre Kórházhoz tartoznának a kerületi védőnők. Nem tudják, az új munkáltató biztosítja-e nekik a megfelelő feltételeket, vagy mennyi lesz a fizetésük. 

A kerületi polgármester arra számít, hogy az ellátás színvonala is csökken.

A védőnő és a házi gyermekorvos szoros kapcsolatban van egymással, most a házi gyermekorvosok maradnak az önkormányzatnál, a védőnők átkerülnek a kórházhoz, egy olyan kórházhoz, aminek gyermekgyógyászata például nincs – mondta László Imre.

A Belügyminisztériumtól a Híradónak azt írták, a védőnők meghatározó része együttműködő és érti a változtatás előnyeit. Hozzátették, ők is számíthatnak az egészségügyi szakdolgozók 18 százalékos béremelésére, hangsúlyozták azt is, hogy a védőnők ugyanott dolgoznak majd, mint eddig.

(forrás: RTL.hu)
hirdetés

Könyveink