hirdetés
2024. április. 24., szerda - György.

Nem született döntés

Utolsó pillanatban törötlték a tegnap esti kormányülés napirendjéből a kancellária-ügyet, és a krónikus ágyak sorsáról, a kórházbezárásokról sem beszéltek érdemben. A Népszabadság értesült a részletekről. A Péterfy Sándor utcai Kórház dolgozói tiltakoznak.

A szerdai kormányülés napirendjén szerepelt volna több, az egészségügy átalakításával kapcsolatos előterjesztés, de egyről sem született döntés. Az ülés napirendjéről az utolsó pillanatban törölték a kórházak gazdasági-munkajogi önállóságát megszüntető kancelláriarendszer kialakításáról szóló javaslatot. Nem tárgyalták azt a tervezetet sem, amely szétválasztaná a gyógyító és az úgynevezett szociális feladatokat az egészségügyben – értesült a Népszabadság. Sőt, ezek a tervek még a pénteki rendkívüli kormányülés napirendjén sem szerepelnek.

Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár ötpontos rendszerátalakító csomagja közül így eddig csak egyről határozott a kormány: a budapesti ellátórendszer radikális átalakításáról – olvasható a nol.hu-n.  De immár a koncepcióval szembeni ellenállás is szerveződik: a kórházbezárások elleni tiltakozásul az ellenzéki pártok és civilek már akcióznak.

A nol.hu cikkének további része a Péterfy Sándor utcai Kórház dolgozóinak és főigazgatójának a kórház bezárására vonatkozó sajtóhírre adott reakcióiról szól. A lap beszámol arról is, hogy az intézmény munkaársai virágot visznek, mécseseket gyújtanak, így tiltakoznak.

 

(forrás: nol.hu)
hirdetés

Könyveink