hirdetés
2024. április. 25., csütörtök - Márk.

Nem Kásler, hanem Pintér a releváns szereplő

Lantos Gabriella egészségügyi menedzser az ATV-ben mondta el, hogyan látja a belügyminiszter szerepét az egészségügyben.

Lantos Gabriella egészségügyi menedzser az ATV Start műsorában azt mondta, hogy de facto lehet nem, de gyakorlatilag már kikerül az egészségügy irányítása Kásler kezéből azzal, hogy Pintér Sándorral egyeztetnek a szakma képviselői.

Szerinte ez azóta a levegőben lóg, amióta az operatív törzs vezetőjeként Pintért nevezték ki, úgy látja, hogy az államszervezés elvéről mindent elmond ez a fajta militarizálás. Más országokban egy egészségügyi problémát egészségügyi szakemberek kezelték – magyarázta Lantos.
 
Lantos meglátása szerint Kásler inkább kultúrharcos, aki az elmúlt években keveset foglalkozott az egészségüggyel és az elmúlt időszakban kaotikus döntéseket hozott. Kijött az is, hogy milyen belső ellentétek vannak a klinikák és Kásler között, utal a szakember a tesztelés fontosságának eltérő megítélésére, amelynek Kásler volt a legfőbb ellenzője.

Arra, hogy Kásler az orvosokra hárítja a kórházi ágyak felszabadításával kapcsolatos döntés felelősségét, azt reagálta, hogy szerinte ez ellentmondásos, férfiatlan a miniszter részéről.

Lantos szerint elgondolkodtató, hogy az egészségügy átalakítására most szánja el magát a kormány. „Varga Mihály most döntött úgy, nem hajlandó feneketlen kútba önteni a pénzt" – mondta a szakember. Hangsúlyozta, hogy egy ilyen átalakítást egészségügyi szakembereknek kellene átgondolnia.

Lantos szerint ez a döntés azt kommunikálja, hogy bár nyilvánosan kiáll a miniszterelnök Kásler mellett, de „igazából egy senki ebben a folyamatban", egyetlen releváns szereplő van, és az Pintér Sándor.

(forrás: ATV)
hirdetés

Könyveink