hirdetés
2024. április. 25., csütörtök - Márk.

Pintér Sándor nem tett ígéretet a kamarának

"Egy belügyminiszter nem kezd el szabadidejében egészségüggyel foglalkozni"

Kincses Gyula az ATV Egyenes Beszéd című műsorában elmondta, a MOK folyamatosan javaslatokat készített az operatív törzs számára, ennek kapcsán volt kommunikáció a felek között.

Kincses Gyula elnök elmondta, hogy Pintér Sándornak az volt a kérdése a MOK-hoz, lehet-e egy olyan egészségügyet kialakítani a járvány után, ami sokkal kiegyensúlyozottabb, egyeneletesebb minőségű, számonkérhetőbb, az egészségügyi dolgozók együttműködését hozza, ugyanakkor a kiélezett helyzetekre is jól tud reagálni.​ Arra a feltevésre, hogy Pintérhez kerülhet az egészségügy, a MOK elnöke úgy reagált, hogy egy belügyminiszternek van elég dolga, nem kezd el szabadidejében egészségüggyel foglalkozni, szerinte az operatív törzs vezetőjeként kezdett el ezzel foglalkozni. De azért úgy tűnik Kincsesnek, hogy van erre kormányzati akarat: Pintér nem csak a MOK-kal, hanem más, szakmai szervekkel is tárgyal, írja az ATV honlapja.

Kincses hangsúlyozta, hogy az orvostársadalom együttműködésének az alapja a megfelelő bérezés, és a hálapénz megszüntetése. Amíg a hálapénz intézménye megmarad, addig minden erre irányuló, jószándékú kormányzati döntés meg fog bukni. Az orvos úgy látja, Pintér Sándor érti ezen aggályaikat, de nem tett semmire konkrét ígéreteket.

A videó az ATV honlapján

(forrás: ATV)
hirdetés

Könyveink