hirdetés
2024. április. 19., péntek - Emma.

Nagy üzlet, nagy zavar

A homeopátiás szerek használata és hasznossága körül közelmúltban megélénkült vita hátterét tekinti át a Népszabadság cikke, amelyből itt csak egy apó részletet idézünk.

A Magyar Tudományos Akadémia orvosi tudományok osztályának tagjai a közelmúltban nyílt szavazáson egyöntetűen, támogatták a Svéd Királyi Tudományos Akadémia kezdeményezését, amely szerint a homeopátiás készítményeket ugyanolyan hatékonysági vizsgálatoknak kell alávetni, mint a hagyományos gyógyszereket  - idézi fel a cikk elején vita egy friss fordulópontját a lap.

Később arra  a kérdésre, hogy az Akadémia lépésének vajon lesz-e hatása a szakmára? az elsők között Boldogkői Zsolt tapasztalatait idézi. A Szegedi Egyetem Orvosi Biológiai Intézetének tanszékvezető egyetemi tanára régóta küzd a homeopátia ellen. A médiában is gyakran szereplő professzor szerint e téren az orvosok között sincs egyetértés. Akik nem hisznek benne, nyilvánosan azok sem lépnek fel ellene.

– A gyógyszerészek közül is sokan támogatnak – fűzte hozzá a  lapban Boldogkői. – Amikor nemrég bementem a szokásos gyógyszertáramba, a tulajdonos gratulált a médiaszerepléseimhez, és biztosított egyetértéséről, ám amikor megkérdeztem, tart-e homeopátiás szereket, szabadkozott, hogy ezek nélkül nem menne olyan jól az üzlet – olvasható a nol.hu-n.

 

(forrás: Népszabadság)

cimkék

hirdetés

Könyveink