hirdetés
2024. július. 03., szerda - Kornél, Soma.
hirdetés

 

MTA: három elnökjelölt

Pálinkás József  tanszékvezető egyetemi tanár, a Fidesz parlamenti képviselője, Roska Tamás, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem dékánja, valamint Somlyódy László, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem tanszékvezető egyetemi tanára jelölt az MTA elnöki posztjára - közölte a jelölőbizottság ülése után Szántay Csaba akadémikus.

Az MTA május első hetében tartja tisztújító közgyűlését tart, amelyen megválasztják Vizi E. Szilveszter utódát. A jelöltek számát a jelölőbizottság hétfői ülésén háromra változtatták. Szántay Csaba elmondta: a társadalomtudományi alelnök posztjára Maróth Miklóst, az ELTE prodékánját, egyetemi tanárát, valamint Török Ádámot, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem egyetemi tanárát jelölték. Az élettudományi alelnöki posztra Dudits Dénes, az MTA Szegedi Biológiai Központ igazgatója és Tulassay Tivadar, a Semmelweis Egyetem rektora a jelölt, természettudományi alelnöknek az e posztot jelenleg betöltő Kroó Norbertet ajánlották.
A bizottság február 18-i ülésén a testület Pléh Csabát, az MTA jelenlegi főtitkárhelyettesét, valamint Pálinkás Gábort, az MTA Kémiai Kutatóközpontja főigazgatóját jelölte a főtitkári posztra.


cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés

Könyveink