hirdetés
2024. április. 20., szombat - Tivadar.

Miskolci-beregszászi együttműködés

A kárpátaljai betegekért

A kárpátaljai betegek ellátásának javítása érdekében együttműködési megállapodást köt a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház, a Beregszász Központi Járási Kórház, a S.A.R.A. (Sharing America’s Resources Abroad) és a Kőszikla Alapítvány.

Az intézmények a tervek szerint segítséget nyújtanak egymásnak a gyógyító, az oktatási és a tudomány életük területén annak érdekében, hogy a kárpátaljai betegek magasabb színvonalú orvosi ellátásban részesülhessenek – tájékoztatta szerkesztőségünket dr. Csiba Gábor, a miskolci intézmény főigazgatója.

A Magyarország második legnagyobb egészségügyi intézményének számító Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház 1-3 hetes továbbképzésre várja a beregszászi kórház orvosait, szükség esetén pedig – konzultációra – szakorvosokat küld a beregszászi kórházba. A személyzet szállását, étkezését a fogadó kórház biztosítja, az útiköltséget a S.A.R.A. Alapítvány fedezi.

A két kórház a szakmai kapcsolatokon kívül közös uniós pályázatok, projektek révén elnyerhető forrásokkal is segítséget kíván nyújtani a Kárpátalján nem kezelhető betegek miskolci kezelésének elősegítésére.

A kárpátaljai betegek miskolci kezelését a Kőszikla Alapítvány is támogatja. A debreceni székhelyű Kőszikla Alapítvány több mint tizenöt éve szervezi és támogatja a határon túli, ma már elsősorban kárpátaljai súlyos betegek magyarországi gyógykezelését. A betegek elszállásolása, kórházi ellátásuk megszervezése és a kezelési költségek biztosítása mellett az alapítvány fontosnak tartja a magyarországi és határon túli orvosok közötti személyes és szakmai kapcsolattartást.

A Borsod-Abaúj- Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház a jövőben más kárpátaljai kórházakra is kiterjesztené az együttműködést.

MedicalOnline
a szerző cikkei

hirdetés

Könyveink