hirdetés
2024. május. 17., péntek - Paszkál.

Miskolc: lakás, szocotthon, szolgáltatóház lesz a kórházépületekből

Tizenöt százalékos forgalomnövekedésre számít Csiba Gábor, akinek miskolci kórházát 15 milliárdból építik át – írja a Magyar Hírlap.

A közelmúltban tették le a Csillagpont Kórház alapkövét. A pavilonos Borsod-Abaúj-Zemplén megyei intézmény tömbkórházzá alakításáról kérdezte a lap Csiba Gábor főigazgatót, ebből idézünk:

– Az új létesítményben kap helyet minden olyan ellátás, amelyet érdemes központosítani. Főképp a képalkotó és labordiagnosztika, az intenzív terápia, a sürgősségi ellátás tartozik ide. Helikopterleszálló is lesz az épület tetején, ahonnan közvetlenül a sürgősségi osztályra kerülhet a beteg.

– Hogyan változik a betegforgalom?

– Számításaim szerint legalább tizenöt százalékkal növekszik majd, hiszen az észak-magyarországi térség sürgősségi központjává válunk.

– Mi lesz a felszabaduló épületekkel?

– Úgy terveztük, hogy az egyiket szociális otthonná alakítjuk, és lesz végre hely a konferenciáknak is. Szolgáltatóház is épül, természetesen az itt dolgozóknak és a gyógyulóknak. Ezenkívül lakásokat is létrehozunk a munkatársaink számára. Vagyis humán funkciókat szánunk mindegyiknek.

(forrás: Magyar Hírlap)
hirdetés

Könyveink