hirdetés
2024. május. 17., péntek - Paszkál.

Elindul Magyarország első kórházi rádiója

Néhány napon belül elindul Magyarország első kórházi rádiója, a Csillagpont Rádió. A miskolci megyei kórházban és körzetében fogható adó a nap 24 órájában az egészséges életmóddal, a betegségekkel és azok kezelési módjával foglalkozik. Ilyen, kizárólag az egészségügyről szóló rádió eddig nem volt.

A fiataloktól az idősekig minden korosztályt szeretnének elérni a műsorok készítői. A cél az, hogy a betegségeket ne csak gyógyítsák, hanem minél több információt is adjanak azokról - mondta Csiba Gábor, a kórház vezetője. Egy rádión keresztül könnyen megvalósítható a felvilágosítás is, amely elengedhetetlen a betegségek megelőzéséhez.

A műsorba aktívan bevonják majd a kórházi dolgozókat is. Orvosokkal, ápolókkal beszélgetnek különféle gyógymódokról, az alternatív lehetőségekről is. A rádióhallgatók pedig élőben tehetik fel kérdéseiket. Lesznek tájékoztató műsorok is, és szó lesz a kórház aktuális ügyeiről is. A rádióadó zenéit pedig úgy próbálják összeállítani, hogy minden rétegnek szóljon. Főleg magyar zenéket sugároznak majd. A rádió a kórház 5 kilométeres körzetében fogható, domborzati viszonyoktól függően.

A Csillagpont Rádió főszerkesztője Mátyás Lajos, a kórház érsebésze és egyben annak a kórházi alapítvány kuratóriumának vezetője, amely finanszírozza a működést. A 24 órás műsorra havonta egymillió forintot szánnak, de Csiba Gábor szerint az alapítványt bárki támogathatja és arra is számítanak, hogy később az egészségügyi piacon érdekelt cégek, vállalkozások reklámjai is növelik a rádió bevételeit.

Csiba Gábor a kórház főigazgatója elmondta, a rádió indítás ötlete az övé. Az uniós pályázaton úgynevezett csillagpont-kórház megvalósítására elnyert támogatási program keretében több mint tíz millió forintot kell fordítaniuk a beruházás kommunikációjára. Úgy vélte: ezt az összeget miért ne költhetnék el a kórház saját média-csatornájára. Pályáztak a mikroközösségek számára kiirt frekvenciákra és nyertek. A rádió napokon belül indul...

(forrás: MR1 - Kossuth Rádió, Népszabadság Online)

cimkék

hirdetés

Könyveink