hirdetés
2024. május. 17., péntek - Paszkál.

12 milliárdos kórházberuházás kezdődött Miskolcon

Pénteken az egészségügyi államtitkár közreműködésével rakták le a miskolci Csillagpont Kórház alapkövét.

Csiba Gábor, a megyei kórház főigazgatója, a projektgazda – a minap.hu tudósítása szerint –ez alkalomból  arról beszélt, hogy a csaknem 12 milliárdos fejlesztésnek köszönhetően, az intézmény a régió progresszív ellátási centrumává válik. A jelenlegi pavilonrendszerű megyei kórházból gazdaságosabban működő tömbkórház jön létre. Erre is utal a csillagpont-elnevezés, valamint egy megyei és regionális, egészségügyi, informatikai hálózat létrehozására is, melynek középpontjában a kórház áll.

Az intézmény területén kevesebb épületben, összességében mintegy négyezer négyzetméterrel kisebb területen folyik majd a gyógyítás - viszont sokkal jobb körülmények között.

Az új, több szintes központi épülettömb a kórház korábbi parkjának a helyén épül fel. A környező épületeket felújítják, azokat zárt folyosók kötik majd össze a központi tömbbel. A kiürített épületek más, kórház-közeli funkciókat kapnak. Most, az új központi tömb mintegy hétmilliárdos építési munkái kezdődtek el, a többi pénzt átalakításokra, műszer- és eszközbeszerzésekre, informatikára fordítják

(forrás: minap.hu)
hirdetés

Könyveink