2021. december. 07., kedd - Ambrus.
hirdetés
hirdetés

Mire (nem) jó a böjt?

A böjtökkel kapcsolatos tanácsokat, tudnivalókat gyűjtött a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége szakértőinek jóvoltából az MNO.

Például forrásaik szerint a daganatos betegek 90 százaléka fordul a különböző böjti kezelések felé, annak ellenére, hogy a tényeken alapuló orvostudomány  egyik, ma terápiaként alkalmazott böjt hatásosságára sem talál meggyőző bizonyítékokat.

Téves felfogásként említik azt is, hogy a böjtölés megtisztítja a szervezetet és eltávolítja a méreganyagokat: ellenkezőleg, ketózis alakul ki, amikor energia-előállításhoz nem elérhetőek a szénhidrátok.

A szervezet természetes védekező rendszere a gyomor- és bélrendszer, a tüdő és a bőr, amelyek egészséges működése önmagában biztosítja a szervezet „méregtelenítését” - írják az mno.hu-n.

(forrás: MNO)

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés

Átlagemberként egyelőre továbbra is azt tehetjük mint eddig: ne hagyjuk terjedni (maszk, közösségi rendezvények kerülése, légzési és kézhigiénia, stb.), éljünk az oltás lehetőségével és figyeljünk oda az aktuális intézkedésekre.

Több kutatás igazolta, hogy a magasabb férfiak rövidebb életre számíthatnak, mint alacsonyabb társaik, mégsem ez a legfontosabb tényező a várható élettartamnál.