hirdetés
hirdetés
2024. július. 03., szerda - Kornél, Soma.
hirdetés

Minden héten egy mozi

Filmajánló

Az újévi fogadalmak között feltétlenül szerepelnie kell annak, hogy többé egy jó filmet sem hagyunk ki. A hiánylistát pedig pótoljuk gyorsan. Elsősorban a Némó nyomában című animációs filmet tervezzük be, amit gyerekkel és felnőttel egyaránt megnézhetünk. Annak idején itthon is népszerű volt – számomra inkább kínos moziélmény – Az oroszlánkirály, ám a Némó nyomában teljesen más, minden tekintetben felülmúlja Disney utolsó sikerét. Egyrészt képileg kiforrott és ízléses, másrészt a történet sem sovány, a mese sem bugyuta.

A kritikusok nem igazán tudtak mit kezdeni Lone Scherfig keserédes komédiájával, holott az Olasz nyelv kezdőknek az év egyik legkellemesebb filmje. Tény, hogy romantikus, és az is igaz, hogy a Dogma-filmek többségéhez képest (kézikamera, dokumentarista eszközök) happy enddel zárul, ám aki az ír Lottózsonglőröket szerette, az értékelni és élvezni tudja ezt az alkotást is. A közösség összetartása, az emberség ábrázolása így télidőben igazi – és igaz – élmény.

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés