hirdetés
2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.

„Mi vagyunk azok a civilek, akik ezt számon kérjük”

Sándor Mária a néhány hete született civilszervezetével, a Magyarország a Magyar Egészségügyérttel megkezdte az ország bejárást, első állomásairól a Népszabadság riportja tudósít.

„Bemozdítjuk a civileket, mert nincs már miről tárgyalni. Van egy csapat nővér és orvos, akik változást akarnak, akikkel együtt kimegyünk az emberekhez az utcára. És ha már elég sokan vagyunk egy helyen, akkor majd ott maradunk, és nem megyünk haza” – magyarázza Sándor Mária, a fekete pólósként ismertté váltápolónó a lapnak, hogy miért is indultak el kora reggel Debrecenbe majd egy busznyi ápolónővel, valamint az Eleven Emlékmű csoport tucatnyi tagjával. Utóbbiakat eredetileg a Szabadság téri, német megszállási emlékmű elleni tiltakozás hozta össze. Előbb az emlékmű kijelölt helyére vittek mécseseket, emléktárgyakat, valamint állítottak két fehér széket. Azóta a székeik szaporodtak, hol itt, hol ott állítják föl őket, hogy az emberek odaülve elmondhassák véleményüket fontos társadalmi ügyekben. Székeik most Debrecen sétálóutcájára, majd Hajdúszoboszlóra kerültek.

A nap végén a fórumokról - az egészségügyben dolgozókkal nem éppen szolidáris megszólalások ellenére is  - azt mondja Sándor Mária: ő elégedett, a lényeg, hogy az emberek leültek közéjük és beszélgethettek. A cél amúgy is az, hogy rátaláljanak helyi civilszervezetekre, olyanokra, amelyekkel egymásba kapaszkodva egymást segíthetik. „Sokan az asztal mellett akarnak eredményt elérni, pontosan azok, akik már húsz éve csak tárgyalnak, és nem jutottak sehova. Mi azt gondoljuk, radikálisabb fellépésre van szükség. Mindig is azt mondtuk, hogy a mi érdekképviseletünk a magyar kormány, őket mi arra választottuk, hogy képviselje az érdekeinket, és mi vagyunk azok a civilek, akik ezt számon kérjük rajtuk. Egyre többen leszünk, akik azt gondolják, hogy jár a magyaroknak a tisztességes ellátás” – olvasható a nol.hu-n.

 

cimkék

hirdetés

Könyveink