hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.

Zavarbaejtően nagy már a karizmahiány az egészségügyi ágazatban

Sándor Máriáról, a fekete ruhás ápolónőről mostanában közel annyi szó esik a sajtóban, mint egyébként az ágazat irányító államtitkáráról szokott - már amikor éppen van olyan... Most a NOL írt.

Sándor Mária lendülete és akciói rendre összezavarják a vele kapcsolatba kerülő egészségügyi szervezeteket – idézi fel a lap. – A minap a Független Egészségügyi Szakszervezet (FESZ) elnöke mondott le, mert a vezetők között feloldhatatlan ellentétet okozott az, hogy miképpen viszonyuljanak a karizmatikus ápolónő lépéseihez.

Mint emlékezetes, ahogy a média fölkapta a bátor, olykor kendőzetlenül fogalmazó ápolónőt, ő rendre jelezte: a Független Egészségügyi Szakszervezethez tartozik, velük dolgozik.  S egyébként a FESZ 2013-ban éppen azért jött létre, hogy radikalizálja az addigi langyos érdekvédelmet, akcióikkal felrázza a nyilvánosságot, az egészségügy lobbistái közé hívja nyomásgyakorlóként a civileket. Mindez Sándor Mária médiaszerepléseivel vett igazi lendületet. Most mégis nyílttá váló konfliktust eredményezett a szereplése a szervezetben.

Míg Kiss László elnök fenntartás nélkül támogatta az ágazati érdekvédelem ikonjává vált asszonyt, az alelnök és néhány elnökségi tag a színfalak mögött már bírálta a szokatlan megnyilvánulásait. A tavaszi akcióban, a József nádor téren felállított szegény kórházban még a szakszervezet teljes elnöksége együtt demonstrált Sándor Máriával, de van, aki ma már árulkodó jelnek látja: Fabók Ferencné alelnök sosem feketében, mindig fehérben jelent meg a rendezvényeken – olvasható a nol.hu-n.

(Ezúttal a cikkhez fűzött olvasói kommentárok is felette tanulságosak...)

(forrás: nol.hu)
hirdetés

Könyveink