hirdetés
hirdetés
2024. július. 03., szerda - Kornél, Soma.
hirdetés

Messiaen 100

Adventkor, karácsony közeledtével nagyszerű klasszikus koncertek várják a közönséget: Gödöllőn játszik Bogányi Gergely, a Művészetek Palotájában Philippe Herreweghe, újra együtt énekel Bognár Szilvia, Herczku Ágnes és Szalóki Ági, lesz sok-sok Bach, és érdemes nézegetni a templomok (nemcsak a budapestiek) kapuján a kiírásokat, szép zenéket hallhatunk ott is.
  Egy olyan helyszínen, amit nemigen szokás a zene otthonaként számon tartani, a CEU-n (Közép-európai Egyetemen) három zongorista Messiaen születésének 100. évfordulójára emlékezik. Áhítatos és természetközeli, a transzcendenciával és az ég madaraival egyaránt szoros kapcsolatot tartó kortárs zene. És gondoljuk meg: ennek a „kortárs” zenének a szerzője kicsit idősebb, mint mondjuk Radnóti, itt az ideje, hogy lassan klasszikus legyen. A MűPában az UMZE és a Zeneakadémia ugyancsak Messiaent ünnepli, Klukon Edittel, Ránki Dezsővel, vezényel Rácz Zoltán. A CEU-n (ingyenesen!) bemutatott koncertet a Nádor Teremben megismétli Borbély László, Körmendi Klára és Szabó Ferenc János; a budapesti Páduai Szent Antaltemplomban Leos Janácek és Olivier Massiaen emlékére tartanak koncertet. Ismerkedjünk velük, csalódni biztosan nem fogunk.

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:
K. C. GY.
a szerző cikkei

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés