hirdetés
2023. március. 22., szerda - Beáta, Izolda.
hirdetés

Melyik a legnépszerűbb plasztikai sebészeti beavatkozás?

Az implantátumok potenciálisan rákkeltő hatása miatt már a zsírleszívás a legnépszerűbb plasztikai sebészeti beavatkozás a Nemzetközi Esztétikai Plasztikai Sebészeti Társaság szerint, írja az InfoStart.

A felesleges zsírmennyiség leszívásával járó beavatkozás a világszerte elvégzett beavatkozások 14,8 százalékát adja, szemben a mellnagyobbítások 13 százalékos részesedésével.

A friss beszámoló a 2021-es adatokon alapul: eszerint két éve több mint 30 millió esztétikai beavatkozást végeztek el világszerte, ebbe beleértve a műtéteket és az egyéb beavatkozásokat egyaránt. Ez 2020-höz képest 19,3 százalékos ugrást jelent – írja a CNN nyomán a lap, jelezve: úgy tűnik, hogy a plasztikai sebészet nemcsak túl van a koronavírus-járvány okozta visszaesésen, de felül is múlja már azokat a számokat, amelyek a pandémia előtt jellemezték. 2017 és 2021 közt 33 százalékkal nőtt meg a műtéti jellegű plasztikai beavatkozások száma, míg a nem műtéti megoldások, melyek közt a botox a legnépszerűbb, 54 százalékos növekedést regisztrálhattak.

Zsírleszívást 1,9 millió esetben végeztek 2021-ben: ez az előző évhez képest 25 százalékos növekedést jelent. Az orr-, has- és szemhéjplasztika szintén nagyon népszerű beavatkozás. Nagyon gyorsan nő a combot formáló műtétek száma, és arcfeltöltést is egyre több emberen végeznek világszerte, áll a jelentésben.

Ahogy a korábbi években, úgy 2021-ben is Amerikában praktizált a legtöbb plasztikai sebész, szám szerint hétezer, a világ összes hasonló szakemberének közel egynegyede.

 

(forrás: Infostart)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés

Miként lett a világhírűvé vált gerincsebészből a művészetek és egy somogyi község kulturális projektjének mecénása? László Ágnes interjúja.