hirdetés
hirdetés
2024. július. 05., péntek - Emese, Sarolta.
hirdetés

Megtiltanák a magánosítást

Népszavazás dönthet a kórház-privatizációról

Egyre valószínűbbnek tűnik, hogy népszavazáson mondanak majd véleményt az emberek arról: törvény tiltsa-e meg az egészségügyi intézmények privatizációját. Eddig kétszázharmincezren támogatták aláírásukkal a magánosítás lehetőségének megszüntetését, de az akció március 11-ig tart.

Országszerte 230 ezren látták el eddig kézjegyükkel a kórháztörvénnyel kapcsolatos népszavazást kezdeményező íveket – közölte Vajnai Attila, a Munkáspárt alelnöke. A Baloldali Front – Munkás Ifjúsági Szövetséggel és a Társadalmi Demokráciáért Mozgalommal indított akciót tovább folytatják, hogy a hitelesítés után is biztosan meglegyen a 200 ezer aláírás. – Célunk, hogy március 11-ig, a végső határidőig legalább 250 ezret gyűjtsünk össze, a tapasztalatok szerint ugyanis az Országos Választási Iroda (OVI) nagyon sok hibát talál.

Ha legalább 200 ezer aláírást hitelesítenek, akkor a törvény szerint Mádl Ferenc köztársasági elnöknek ügydöntő népszavazást kell kiírnia. A referendumon azt a kérdést tennék fel a szavazópolgároknak, ami az aláírási íveken is szerepel: „Egyetért-e ön azzal, hogy az egészségügyi közszolgáltató intézmények, kórházak maradjanak állami, önkormányzati tulajdonban, s ezért az Országgyűlés semmisítse meg az ezzel ellentétes törvényt?”

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés